Tahle keška? Tenhle výlet!

Fotografie z geocachingových výletů

Cape Town

Cape Town (Kapské město), to je město, ve kterém jsme přistáli. Vylétali jsme z Maďarska, mezipřistání jsme měli v Istanbulu.

Hlavním cílem letošní dovolené je Namibie. Během příprav jsme ale přidali do programu ještě Viktoriiny vodopády v Zimbabwe, a také Kapský poloostrov.

Proč Kapské město?
Letenky do Kapského města byly dlouhodobě výrazně levnější než do Namibie. (1)
Měl tam být podle cestovatelských blogů větší výběr aut na půjčení (a levnějších) než v Namibii. (2)
Kapský poloostrov nás láká na výlety. (3)

Proč Viktoriiny vodopády?
Když už budeme mít auto a pojedeme Namibii z jihu na sever, tak se velmi nabízí delší přejezd k vodopádům, které většina výpravy chtěla vidět.

Základní body naší dovolené

Cape Town

Kapské město

Během přípravy jsme načetli mnoho informací – mimo jiné i o kriminalitě a nebezpečí v Kapském městě.

Dali jsme na některé doporučení.
Dopředu jsme měli na letišti rezervované auto na odvoz do centra (oblast mezi letištěm a centrem není označovaná jako bezpečná). (1)
Apartmán jsme si našli ve čtvrti doporučené pro bydlení cizinců v Bo-Kaap, (2)

Cape Town

Přiletěli jsme dopoledne, po rychlém ubytování a seznámení s panem domácím (budeme tu bydlet po všechny dny našeho pobytu v JARu) jsme vyrazili na odpolední orientační procházku do centra města.

Vzali jsme to po Long Street (večer a v noci rovněž nedoporučované jako příliš bezpečné místo 🙂 ) směrem k moři, nakoukli jsme do parku…

… a hlavně nakoupili na druhý den, kdy nás čeká hned velký přesun do Namibie. I obchod jsme měli předem vytipovaný – a dobře. Chodili jsme sem rádi nakupovat během celého pobytu. Zároveň jsme si očíhli i půjčovnu aut, kde máme na později rezervované autíčko.

Mnoho času jsme ve městě nestrávili, ale nešlo si nevšimnou, jak se nad městem tyčí Stolová hora (výstup na ní máme také v plánu) ohraničená strmými srázy Devil’s Peak a Lion’s Head.

Tak rychle zpět do apartmánu ať si stihneme uvařit večeři (tak cca 3x denně tu totiž vypínají elektřinu – sledovat časy výpadků lze na speciálním webu, který tu na to provozují).

Nalezené kešky – Cape Town

Další Post

Předchozí Post

Napíšeš komentář?

© 2024 Tahle keška? Tenhle výlet!

Šablonu připravil Anders Norén