Tahle keška? Tenhle výlet!

Fotografie z geocachingových výletů

Al Hofuf

Al Hofuf je město v oáze Al-Ahsa nedaleko hranic s Bahrainem či Kuvajtem. Jedeme se podívat – hlavně nás nalákaly informace o Lands of Civilizations… snad budou za tu dlouhou cestu stát.

Al Hofuf

Velbloudí trh

Před příjezdem do města odbočujeme – jedeme se podívat na proslulý velbloudí trh. To “proslulý” jsme načerpali na internetu … no, nic moc.

Palác

Ve městě parkujeme v centru (od 12 do 16 tu mají siestu, kdy je vše zavřeno, ale také se neplatí parkovné 🙂 ) a jdeme si prohlédnout Ibrahim Palace (Qasr Ibrahim).

Palác je zdálky viditelný. Jeho 100 metrů dlouhé zdi obklopují plochu 16 500 metrů čtverečních, kde se nachází bílá mešita, jejíž kopule a minaret se tyčí nad hradbami. Předpokládá se, že opevněné místo postavil Al-Jabreen, vládce Al-Ahsa během 15. století.

Skály – Jebel Al-Qarah, Lands of Civilizations

Na okraji města je přírodní dominanta Jebel Al-Qarah, Lands of Civilizations – vápencový masiv. Na bocích masivu jsou přírodní vápencové sloupy, které vytvářejí neskutečnou krajinu…

Al Hofuf

Levitující kámen

A nedaleko skal je ještě jedna zajímavost – levitující kámen.

Na noc se vracíme zpátky do Rijádu – kešky podél silnice jsme odlovili už ráno, teď už jen jedeme jedeme… Tedy v samotném Rijádu to odpovídalo zdejším tradicím dopravního ruchu 🙂

Zítra jdeme na prohlídku Starého Rijádu.

Nalezené kešky – Al Hofuf

Další Post

Předchozí Post

Napíšeš komentář?

© 2024 Tahle keška? Tenhle výlet!

Šablonu připravil Anders Norén